Kíváncsi vagy, hogy nálam hogyan épül fel egy professzionális kozmetikai arctisztító kezelés? Esetleg még sosem voltál, és félsz, mi várhat rád? Leírom részletesen, én hogyan végzem ezt a legnépszerűbb kozmetikai kezelést!

A tisztító kezelés minden lépéséhez az Ilcsi Szépítő Füvek magyar minőségi natúrkozmetikumait használom.

Első lépésként letisztítom a bőrödet egy arctejjel (pl. Ilcsi almás-citromos arctej), amelynek enyhén lúgos kémhatása, és növényi olaj tartalma rendkívül jó tisztító, bőrpuhító hatású.

Második lépés a bőr radírozása, azaz a leválni készülő szarulemezek hatékony eltávolítása. Ehhez egy könnyű, hab állagú gyümölssavas peelinget használok (Ilcsi Aha-s peeling hab), amihez keverek egy kis erős paprika zselét (Ilcsi Esemény előtti pakolás). Nem kell megijedni az erős paprikától, annak kapszaicin hatóanyaga gyulladáscsökkentő, regeneráló hatású. A kezelésbe azért építem bele, mert az erős paprika beindítja a vérkeringést a hajszálerekben is, melynek hatására a nyirokkeringés is fokozódik, tehát a bőr felfrissül, méreganyagai távoznak, hatóanyagfelvevő képessége nő. A vérkeringés fokozódása miatt átmelegszik a bőr, tehát könnyebb lesz a tisztítás is.

A peelingezést követően elkezdjük a bőr felpuhítását gőzöléssel, illetve azzal  egyidőben arcmasszázst végzek (Ilcsi szaponáriás lináriás masszázskrém). A gőz melege miatt elkezdenek a pórusok kitágulni, a krém lúgos kémhatására a bőr egyre jobban felpuhul, miközben hidratálódik a krémben lévő szaponin vízmegkötő tulajdonsága miatt.

Ezt követi az arc alapos kitisztítása, melyet egy tisztító kendő segítségével végzek. Az orr területe a legkellemetlenebb, ezért mindig azzal szoktam kezdeni, hogy gyorsan túless rajta.

A tisztítás után következik a bőr fertőtlenítése, majd az iontoforézis. Az iontoforézis egyenárammal történő hatóanyagbevitel, mely során vizes hatóanyagot (pl Ilcsi csipkebogyó zselét) juttatunk be a bőrbe. Ez az elektrokozmetikai kezelés megnyugtatja, alaposan hidratálja a bőrt.

Az iontoforézist követően egy összehúzó, gyulladáscsökkentő pakolást (Ilcsi ichtiolos gyógyfüves pakolás) teszek fel.

A pakolás lemosása után VIO-val fertőtlenítem a bőröd, majd átkrémezlek a bőröd számára legideálisabb Ilcsi arcápoló krémmel.

Szeretnél időpontot foglalni? Hívj bátran:

Mozsár Kincső, kozmetikus

+36 70 243 90 43