A MESOTICA peptid készítmények által a tű nélküli mezoterápia új értelmet nyer: az eddig ismert szokványos mezoterápiás hatóanyagok (DMAE, hialuronsav, organikus szilícium, A, C, E vitaminok) mellett a peptidszintetizáció révén, látványos eredményt nyújtó peptid koncentrátumok felhasználásával új fejezetet nyit a kozmetika történetében. Professzionális arckezelései ámulatba ejtően ráncsimító és bőrfiatalító hatásúak. A kozmetikai ipar pillanatnyilag legígéretesebb hatóanyagai, az intelligens peptidek,  melyeket hiba lenne kihagyni mind a professzionális, mind a mindennapi anti-aging bőrápolásból. Sajnos a peptidek a szokványos arckrémekbe, szérumokba csak nagyon kis százalékos koncentrációval kerülnek be, így azok kedvező hatására akár 1 évig is várni kell.

A peptidek bizonyítottan 5-10% feletti koncentrációnál kezdenek el szemmel érzékelhetően is hatni. 

A MESOTICA 

ezért azonnali látványt biztosító extra magas koncentrációjú (12-20%) speciális peptid szérumokkal dolgozik.

A MESOTICA hisz abban, hogy intelligens peptidjeivel drasztikus beavatkozások és anyagi áldozatok nélkül mindenki számára elérhető a szép, feszes, egészséges bőr. A peptides arckezelésekben szakavatott MESOTICA kozmetikusoknál elérhető az otthoni 1.2.3.4 peptides szuperkoncentrátum sorozat is, mely az otthoni bőrápolás hatékonyságát és látványát képes nagyon gyorsan megnövelni.

INTELLIGENS PEPTIDTECHNOLÓGIA

A tudomány mára már bebizonyította, hogy a kozmetikai peptidek jelentős szerepet játszanak a különböző bőrproblémák kezelésében. Ez olyannyira igaz, hogy néhány vizsgálat szerint a kozmetikai peptidek képesek eltüntetni az öregedés jeleit.

A MESOTICA egy kozmetikai gyógyászatra, kutatásra és fejlesztésre specializálódott 2006-ban alakult spanyol-magyar cég, mely komplex, nagy hatékonyságú intelligens peptid koncentrátumokat állít elő elsősorban mezoterápiás célra.

A kozmetikai peptidek használata egy innovatív eljárás, mely a plasztikai sebészeti beavatkozásokat jelentősen késleltetheti, esetenként elkerülhetővé teszi. Esztétikai, kozmetológiai problémák ismeretében laborunkban a leginnovatívabb termékek előállítása folyik professzionális valamint otthoni használatra is. Termékeinket eredményesen, jelentős sikerrel teszteltük a ránctalanítás, rosacea, bőrfiatalítás, feszesítés, pigmentfolt halványítás területén.

HOGYAN MŰKÖDNEK A PEPTIDEK?

Az emberi bőr alapjaként szolgáló kollagén megőrzi a bőr természetes vastagságát és textúráját. A 30 év alatti nők bőre elegendő kollagént tartalmaz, ezért sima és feszes. Majd a kor előre haladtával a bőr egyre kevesebb kollagént termel: elvékonyodik, megereszkedik és ráncok jelennek meg rajta.

A kollagén egymáshoz kapcsolódó aminosavak hosszú lánca. Amikor a kollagén lebomlik, rövidebb láncú aminosavak jönnek létre. Azt is mondhatnánk, hogy kisebb és aktívabb aminosavak, úgynevezett peptidek jelennek meg. A kollagén lebomlása peptidek létrehozásához vezet. A National Institutes of Health (Nemzeti Egészségügyi Intézetek) kutatása szerint a peptidek azt a „jelet” küldik a bőrnek, hogy az eltűnt kollagén helyett újat termeljen.

A bőr öregedését azonban 80 százalékban a különböző környezeti és csupán 20 százalékban környezettől független tényezők (természetes öregedés) határozzák meg. A legtöbb esetben e veszteség nem pótolható teljesen. Ennek következtében a bőrünk elvékonyodik, szarkalábak és ráncok barázdálják.

Amikor peptideket tartalmazó kozmetikumokat használunk, a bőr a kollagén bomlástermékének véli, ezért a szervezet új kollagént állít elő. A kozmetikai peptidek így hatékonyan csökkentik a ráncokat és fiatalítják a bőrt.

A kozmetikai peptidek különböző típusai bár más-más hatásmechanizmussal, de elsősorban a ráncok mennyiségének csökkentését szolgálják.

A peptidek két formáját ismerjük: természetest és szintetikust. A modern kozmetikai peptidek laboratóriumokban készülnek, ezért sokkal jobb eredményeket hoznak. Ráadásul maximálisan egészséges, bőrbarát módon!

AZ INGERÜLETÁTVIVŐ ANYAGOK BLOKKOLÁSA A BŐRBEN:

Az ingerületátvivő anyagok blokkolói különféle kémiai reakciók során késleltetik az acetilkolin tevékenységét. A jelenlegi feltételezések szerint az arcizmok ellazításával akadályozzák az összehúzódást, ami a mimikai, majd az elmélyülő ráncok kiváltó oka. Az i

ngerületátvivő anyagokat blokkoló peptidek 30%-kal csökkenthetik egyes ránctípusok kialakulását.

SZINEGÁLPEPTIDEK HATÁSA A BŐRBEN:

A szignálpeptideket azért használják kozmetikai termékekben, mert serkentik a kollagén és sok más fehérje termelését elősegítő fibroblasztokat. A szignálpeptidek fokozzák e struktúrák tevékenységét, és fiatalosabbá, egészségesebbé és energikusabbá varázsolják az arcot.

SZÁLLÍTÓ PEPTIDEK:

A szállító peptidek nyomelemeket, többek között rezet és magnéziumot szállítanak a gyógyulás és az enzimatikus folyamatok előmozdításához. A réz és a magnézium fokozza a kollagénszintézist, a bőr rugalmasságát és üdébbé teszi az arcot. A „felszívódó peptidnek” is nevezett szállító peptideket régóta alkalmazzák a bőr rugalmassá és feszessé tételére.

ENZIMGÁTLÓ PEPTIDEK:

E peptidek a fehérjelebontás folyamatának megzavarásával gátolják a kollagén és más fehérjék lebontását. Néhány enzim (például az MMP) tönkreteszi a kollagént és a többi srtrukturális fehérjét.

Forrás: http://mesotica.hu/