A mai kereskedelmi forgalomban nagyon sokféle sampon, és egyéb más kozmetikai készítmény kapható. Érdemes azonban meggondolni, melyik terméket választjuk, hiszen sokszor a különböző bőr- és fejbőrproblémák hátterében pont ezek a termékek állnak!

A fodrászatban minden esetben professzionális samponokat, balzsamokat és hajápoló termékeket használunk, mert ezekben csak azok az anyagok vannak jelen, amelyek valóban hozzájárulnak a haj szépségéhez, ápolásához. A bolti termékek nagy részében sok az adalékanyag, amely csak a termék mennyiségét növeli, hasznossága nem túl sok, így azoknál, akik esetleg érzékenyek rá, problémát is okozhat a használatuk!

A jó minőségű fodrász samponok általában mind szulfátmentesek, így sokkal kímélőbbek a fejbőrnek. A szulfát is csak egy adalékanyag, ez eredményezi a fokozott habzást a samponokban, de jót nem tesz a hajnak. Fontos, hogy otthon is próbáljunk minőségi terméket használni, amelynek kiválasztásában fodrászod adhat segítséget!

A vendégeimnek azt szoktam javasolni, hogy legjobb megoldás, ha kétféle sampont használunk egyszerre. Elsőként valamilyen tisztító sampon használatát javaslom, ami megtisztítja a fejbőrt a zsírtól, portól, egyéb más szennyeződésektől. Második mosáshoz pedig egyénre szabottan valami olyan sampon javasolt, amely a haj és a fejbőr típusának megfelel. Ha valakinek száraz, vízhiányos a haja, akkor valamilyen tápláló, hidratáló sampon jó szolgálatot tehet! Ha festett a haj, akkor a színvédelem az elsődleges!

A másik fontos tényező ezeknél a professzionális termékeknél, hogy koncentrátumok, így nem kell nagy mennyiséget használni belőlük, és hígítva kell a hajon eloszlatni. Ezáltal sokkal gazdaságosabb a használatuk, mert bár drágábbak, mint a bolti termékek,de sokkal hosszabb ideig elég egy-egy flakon. A sampon elmaradhatatlan kiegészítője a hasonlóan jó minőségű balzsam, szintén hajtípusnak megfelelően, illetve ha hajad igényli, alkalomadtán pakolással is kényeztetheted, hogy puhább, egészségesebb legyen.