Testünk felszínén a szarulemezek elhalt hámsejtekként válnak le, bizonyos esetekben megvastagodhatnak, így a krémek, vitaminok, regeneráló hatóanyagok sem jutnak be a bőr mélyebb rétegeibe, hanem az elhalt hámban szívódnak fel. Az elhalt szarulemezek leválását segítjük a mikrodermabrázióval. Kúraszerűen vagy 6 hetenként történő kezelésekkel végezhető, mely során a bőr hatóanyag felvevő képességét javítjuk. Ezzel magyarázható, hogy bizonyos gépi kezelések hatékonyságát is nagymértékben fokozza: ultrahang, iontoforézis, tű nélküli mezoterápia.

A mikrodermabrázió önmagában is hatékony eljárás, használható ráncok, hegek, pigmentfoltok kezelésére is.

A mikrodermabráziónak több fajtája is létezik.

Típusai:

mikrodermadbrázió: Az első készülékek alumínium-oxid szemcséket lövelltek a bőrfelszínre, majd vákuum segítségével mindjárt vissza is szívták az elhalt hámmal együtt

hidro-dermabrázió: A csiszolás a vízbe helyezett tablettából kioldódó mikroszemcsék segítségével történik, amit enzimes peelinggel kombinálhatunk.

gyémántfejes mikrodermabrázió: Ez a legújabb technológia a piacon. A készülék a gyémágyémántszemcséket tartalmazó fejet egy szabályzott vákuummal odaszívja a bőrhöz, majd a kezelőfejet az előírt irányokban mozgatva a kozmetikus a gyémántszemcsék segítségével ledörzsöli az elhalt hámréteget.

 

Milyen bőrproblémákra alkalmazható?

akne, aknés sebhelyek, pigment foltok, ráncok, érdes bőr, pórusok méretének normalizálása

Fájdalmas a mikrodermabrázió?

A mikrodermabráziós kezelés teljesen fájdalommentes. A kezelés közben egy enyhe nyomásérzetet fog érezni, ami a vákuumhatás következménye.

Mennyi ideig tart?

A kezelési idő 10-15 perc. Attól függően, hogy mely területeket szeretnénk kezelni.

Ezekkel az eljárásokkal is vigyázni kell, ha a felhám koptatása ne túl sűrűn történjen, mert ellenkező hatás érhető el, ha az agyba olyan információ jut, hogy a bőr gyorsan kopik, ezért gyorsabban kell osztódnia, ezért a bőr előbb-utóbb felvastagszik.

 

Ellenjavallatai: keloid hajlam, herpesz, bőrbeteg felület, gyulladt akne, Roaccutan szedése esetén, gyengült érfalak, daganatos megbetegedések