Remélem sokan tapasztaltátok már, hogy mikor fodrászhoz mentek, utána sokkal jobban áll a hajatok. Más az állaga, puhább, fényesebb! Nos, ez nem csak azért lehet, mert a fodrász a szakember, és természetesen jobban tudja a fortélyokat, hanem amiatt is, hogy milyen eszközöket használ!

Az otthoni hajápolás nagyon fontos, hiszen a legtöbb esetben magunknak szárítjuk meg, vagy sütjük be hajunkat! Fontos persze a különböző ápolóanyagok használata is, de ezekről majd egy másik bejegyzésben szólok! Viszont nagyban megkönnyíti a helyzeted, ha professzionális kefét és fésűt, illetve hajszárítót használsz az otthoni hajformázáshoz!

Íme, néhány tipp, hogyan érhetsz el puhább, rendezettebb tincseket otthon!

A professzionális fodrász fésűk anyaga általában karbon, legalábbis a jobb minőségűeké. Ezek sokkal strapabíróbbak, mint az egyszerű műanyag változatok, nem törnek, és nem töltik fel a hajat negatív töltéssel, így szárítás után a hajad nem fog szállni!

Nagyon fontos a körkefe használata is, hiszen ha a sörték nem megfelelő minőségűek, húzhatják, téphetik a hajat, illetve a hőtől el is olvadhatnak, ami azután még könnyebben beleakad a hajszálakba! Manapság kiváló hőálló képességű, különböző méretű körkeféket szerezhetsz be, amiknek markolata is kényelmes, és nem gyűri be a tincseket, hiszen otthon még fontosabb, hogy kényelmes legyen használatuk.

Végül, de nem utolsósorban, nagyon fontos a hajszárítónk teljesítménye, illetve a végén lévő szűkítő elem szélessége, hiszen ezek segítségével profi módjára formázhatjuk hajunkat! Egy 1800-2000 Watt teljesítményű gép már tökéletesen elég otthoni használatra, és nem hátrány, ha van rajta hideg levegő funkció, hiszen ezzel könnyebb rögzíteni a kívánt formát! A szűkítő pedig minél keskenyebb, annál jobb, hiszen ezzel tudjuk a kívánt formára szárítani hajunkat! Néhány modellhez külön vásárolható diffúzor, amely a göndör haj szárításánál hasznos eszköz.

Az egyéb hajformázó gépeknél, mint például hajvasaló, hajsütővas, mindig érdemes odafigyelni, hogy legyen legalább két féle bevonata, ami segít megóvni a hajat a hő káros hatásaitól. Digitális kijelző segítségével, hajtípusunknak megfelelően tudjuk beállítani a számunkra megfelelő hőfokot, így biztosan semmilyen kárt nem okozunk frizuránkban. Fodrászod segíthet az előbb felsorolt eszközök kiválasztásában és beszerzésében! 🙂